Cum să-ţi faci ringtone-ul perfect, cu Ringdroid

Fiecare dintre noi are o melodie preferată, indiferent care ar fi aceea. Bun, am pus-o în format mp3 pe telefon, am setat-o ca ringtone. Ce ne facem, însă, dacă melodia începe atât de încet încât, până apuci să auzi telefonul, acesta se opreşte din sunat? Sau dacă, în loc de acordurile de început, vreau doar refrenul? Simplu: o tăiem!

Ringdroid e o aplicaţie gratuită care face exact asta: permite să tai orice bucată, oricât de lungă, din orice fişier mp3 pe care îl ai pe telefon. Se găseşte în Market căutând “Ringdroid” (sau, dacă citiţi acest articol de pe telefon, apăsaţi aici). Alternativ, scanaţi următorul cod QR:
[qrcodetag]market://search?q=pname:com.ringdroid[/qrcodetag]

Cum se procedează:

1. Copiem mp3-ul pe care vrem să-l tăiem pe SD Card. Logic.
2. Instalăm aplicaţia. Logic şi asta.
3. Deschidem aplicaţia. Absolut logic totul până aici.
4. Căutăm melodia pe care vrem să o tăiem, apoi punem degetul pe ea.

5. După ce încarcă melodia, începem să ne jucăm cu cele două slidere prezente pe ecran. E destul de evident ce fac ele: primul marchează începutul părţii ce va urma să fie tăiată, iar al doilea marchează sfârşitul. Le mişcăm în voie, cu degetul (sau, dacă aveţi trackball/trackpad la telefon, se poate folosi şi acela – la zoom maxim acesta oferă un FOARTE mare control asupra momentului de la care tăiaţi – de ordinul milisecundelor), până ajungem la o variantă care ne mulţumeşte deplin.

5. În momentul în care suntem fericiţi cu ce am făcut, apăsăm pe iconiţa cu discheta, adică “Salvare”.
6. Alegem numele fişierului şi tipul: ringtone pentru apeluri, alarmă, ringtone pentru notificări (SMS, e-mail etc) sau pur şi simplu ca muzică (în cazul în care aveţi o melodie care începe aiurea etc).


7. Şi gata! Selectaţi doar dacă vreţi ca programul să pună ringtone-ul nou creat ca ringtone general, ringtone pentru un anumit contact sau doar să-l salveze pentru mai târziu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *