Puțin despre aplicațiile Android

Android Application      În primul rând bună tuturor. Sunt Cristi și de câteva zile sunt unul dintre editorii acestui blog, doar că abia acum reușesc să scriu primul articol. N-o să vă spun multe despre mine, atât doar că mă puteți găsi (mai tot timpul) pe blogul meu personal și acolo puteți afla și alte detalii ‘picante’ despre mine. Nu mă lungesc cu introducerea și încep articolul propriu-zis.

      Cu siguranță știți ce sunt acelea aplicații pentru Android. Nu m-am uitat încă peste toate articolele de pe blog ca să știu dacă v-a fost explicat sau nu. Dacă nu știți, vă spun eu pe scurt. Sunt micile progrămele, jocuri pe care le downloadați din Market și le folosiți pe telefoanele cu Android. Acum că știm cam ce sunt aplicațiile, vreau să facem o mică împărțire a aplicațiilor. După mine, aplicațiile Android sunt de două feluri: cele oficiale și cele neoficiale. Cele oficiale le găsiți în Marketplace, pe când cele neoficiale le găsiți peste tot în acest univers minunat numit Internet. Între cele două tipuri de aplicații nu este o mare diferență. Pe scurt, o aplicație oficială este o aplicație neoficială care a primit aprobarea de la Google pentru a fi listată în Market.

Aplicatie Android

      Dar la nivel ‘digital’ (alt cuvânt n-am găsit) ce este o aplicație Android, un fișier apk? Este o variantă a unei arhive de tip jar (Java Archive) iar numele ei vine de la Android Package File. În termeni mai simpli, este o arhivă care conține toate fișierele de care are nevoie aplicația. Fiind o arhivă, înseamnă că putem să ne uităm înăuntru, să vedem ce conține. Diferența între acest tip de arhivă și arhiva rar sau zip folosită zi de zi este că într-o arhivă apk găsim fișiere criptate, codate, care pot fi citite și interpretate de sistemul de operare Android. Pentru a putea să edităm o aplicație trebuie să decodăm arhiva apk. În articolul următor vă voi arăta exact cum să faceți acest lucru.

Comments
  1. bogdan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *