Cum să-ţi trimiţi locaţia curentă prin SMS

Cel puţin în cazul meu, nu rare au fost ocaziile când a trebuit să îndrum o persoană spre locul unde mă aflam în acel moment: îl aşteptam într-un bar nou deschis, nu găsea adresa la care mă aflam, ca să mă ia cu maşina sau pur şi simplu voiam să ne întâlnim într-o mulţime, la un concert sau altă manifestare înghesuită.

Iniţial am rezolvat problema folosind aplicaţii din Market – cel mai mult mi-a plăcut aplicaţia Here I Am 2, disponibilă gratuit în Android Market. Şi-a făcut treaba cu brio, însă problema era de partea mea: cum schimb foarte des ROM-urile, uit să-mi instalez toate aplicaţiile pe care le folosesc rar, aşadar mă trezesc în locuri fără WiFi şi sunt nevoit să descarc din nou aplicaţia respectivă prin 3G, pe banii mei 🙂

Am aflat, însă, de două modalităţi de a transmite locaţia prin SMS, E-mail sau alte modalităţi, fără a instala niciun software suplimentar:

1. Metoda “SenSMS”.

Această metodă trimite doar prin SMS locaţia şi, din câte am înţeles de pe diferite forumuri, funcţionează doar pe telefoanele HTC cu interfaţa Sense. De unde şi numele inteligent al metodei, pe care l-am inventat pe loc ca să vă arăt cum debordez eu de creativitate :).

Aşadar, metoda e simplă: în momentul în care trimiteţi un SMS, apăsaţi Menu, apoi Attach, apoi Location. Şi atât.

2. Metoda “Latitude”.

Această metodă e puţin mai complicată (adică durează cam un minut 🙂 ), însă are avantajul că locaţia poate fi trimisă prin mai multe medii: SMS, e-mail, Facebook, Twitter etc. Pentru a folosi această metodă trebuie să vă fi activat contul de Latitude.

Pasul 1. Porniţi Latitude (ori din aplicaţia Maps, ori direct din lista de aplicaţii). Dacă nu aveţi contul de Google legat la serviciul Latitude, acum e timpul s-o faceţi.
Pasul 2. Apăsaţi pe propriul nume din listă; se va deschide un meniu cu acţiuni posibile.

Pasul 3. Selectaţi metoda de trimitere a locaţiei. Eu am selectat Messaging pentru a trimite SMS, însă alegerea modalităţii de trimitere e la latitudinea voastră. Vai, ce joc de cuvinte prost şi evident.


Pasul 4. Link-ul care se trimite este un link către Google Maps, centrat pe locaţia voastră, citibil şi de pe computer, şi de pe telefon/smartphone.
Pasul 5. Ta-daaaa! 🙂

Recomandarea mea este ca, dacă doriţi să trimiteţi locaţia altcuiva, pentru a vă găsi, activaţi în prealabil şi GPS-ul, pentru a vă localiza la fix.

Comments
  1. zwk
  2. miluch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *