Hannspree HANNSpad

Interfaţa

HANNSpad rulează o interfaţă special creată pentru tablete, numită Tap’n’tap. Pentru un utilizator obişnuit cu experienţa clasică Android, primul contact cu această interfaţă este şocant: ecranul principal conţine pictogramele tuturor aplicaţiilor, neputând şterge vreuna dintre ele. Cele două ecrane secundare oferă un fel de widgeturi predefinite, anume un ceas, un sistem de notiţe, un flux de ştiri şi un calendar.


Deasupra: ecranul principal al tabletei, cu diverse aplicaţii instalate ulterior. În partea de sus apar toate aplicaţiile, bara de jos fiind personalizabilă. Dedesubt: cele două ecrane secundare ale tabletei.

Pe de altă parte, pentru un utilizator mai puţin obişnuit cu flexibilitatea Android, această interfaţă ar putea fi o binecuvântare: Android 2.2, care rulează pe HANNSpad, este atât de schimbat, încât seamănă puţin cu experienţa Andoid 3.0 Honeycomb. Toate aplicaţiile care fac parte din sistem (e-mail, calendar, ceas etc) sunt redesenate cu atenţie, fiind mult mai frumoase decât cele pe care le oferă Google.

Deasupra: aplicaţia de e-mail. Dedesubt: partea de setări a interfeţei.

Tastatura mi se pare cel mai slab punct al interfeţei Tap’n’tap: este despărţită la mijloc, ca unele tastaturi Microsoft, de exemplu, îngreunând foarte mult utilizarea ei normală. Bineînţeles, înţeleg perfect raţiunea din spatele acestei alegeri, anume că uşurează foarte mult tastatul doar cu degetele mari, ţinând tableta cu ambele mâini. Lăudabil, aş spune, dacă aş avea şi altă opţiune: pe lângă că nu permite schimbarea layoutului tastaturii cu unul normal, interfaţa Tap’n’tap face imposibilă instalarea şi rularea unei alte tastaturi, oricare ar fi aceasta. Deci adio Gingerbread Keyboard, Better Keybord, Swiftkey sau Swype (care ar fi fost perfect pentru tabletă).

(continuă pe pagina a treia)

Comments
 1. Razvan
 2. Ovidiu Sîrb
 3. stopper
 4. Ovidiu Sîrb
 5. stopper
 6. Ovidiu Sîrb
 7. zwk
 8. catalin
 9. catalin
 10. aris
 11. marius
 12. aris
 13. cristy
 14. zhen
 15. iphone行動電源
 16. Neonet
 17. Tessa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *