Hannspree HANNSpad

Aplicaţii

Oferta aplicaţiilor cu care vine tableta este destul de slabă: meteo, ştiri, e-mail, browser, un fel de pseudo-Office, player de muzică, galerie foto/video, App Center şi un File Explorer. În principiu, funcţionalitatea clasică a Androidului, însă cu un design nou, foarte frumos.

Cât despre aplicaţiile de la terţe părţi, am găsit pe ecran iconiţe de Facebook şi YouTube, însă acestea nu erau aplicaţiile adevărate, ci simple scurtături către site-urile respective. Iar ca să ne îmbuneze puţin în legătură cu acest lucru, tableta a venit cu Angry Birds preinstalat. 🙂

Şocul cel mai mare a venit în momentul în care am observat că lipsesc cu desăvârşire aplicaţiile Google, în speţă Gmail, Talk sau Market. Lipsa Market mi-a creat probleme destul de mari, pentru că, deşi tableta beneficiază de o piaţă de software alternativă cu destul de multe aplicaţii atât gratuite, cât şi pe bani, numită simplu “App Center”, majoritatea aplicaţiilor cu care eram obişnuit sunt indisponibile prin intermediul acesteia. Mai mult, instalarea Market-ului original s-a dovedit a fi extrem de anevoioasă, crezând la un moment dat că este chiar imposibilă. Bine, n-a fost, dar asta e altă poveste 🙂

Jocuri

Pe lângă Angry Birds, cu care vine din fabrică, am instalat o grămadă de jocuri, atât pe căi oficiale, cât şi cu diverse emulatoare. Astfel, am reuşit să mă joc atât hituri Android precum Cut the Rope, Fruit Ninja, Rocket Bunnies, Speedx 3D, NFS Shift şi altele, cât şi jocuri făcute pentru PC, precum Quake III sau Baldur’s Gate. Probleme am întâlnit doar în cazul unui singur joc care nu putea folosi senzorul de mişcare, însă probabil că era vina jocului, întrucât senzorul funcţionează ireproşabil. Am găsit chiar şi un joc foarte, foarte mişto, care se cheamă Apparatus şi profită din plin de dimensiunile ecranului.

Internet

Browserul web e perfect. Se mişcă repede, încarcă paginile repede, poate fi setat pe modurile “telefon”, “tabletă” sau “computer”, suportă ferestre multiple, pinch-to-zoom. De fapt, după ce am încercat mai multe browsere pe această tabletă, anume Firefox, Maxthon, Dolphin HD şi Opera Mobile, am revenit la cel din fabrică, pentru le bate pe toate ba la viteză, ba la stabilitate, ba la Flash. Apropo, tableta vine cu Flash 10.3, care profită din plin de procesorul dual-core, experienţa Flash fiind aproape identică cu cea de pe un computer obişnuit.

E-mail-ul este preluat cu ajutorul unui client frumos, însă nu există client Facebook sau Twitter. În plus, nu am reuşit nicicum să instalez TweetDeck-ul pe această tabletă, ajungând la concluzia că poate sunt incompatibile. Merge, totuşi Seesmic şi – surpriză foarte frumoasă – Twidroyd, care are o interfaţă foarte potrivită ecranelor mari.

(continuă pe pagina a patra)

Comments
 1. Razvan
 2. Ovidiu Sîrb
 3. stopper
 4. Ovidiu Sîrb
 5. stopper
 6. Ovidiu Sîrb
 7. zwk
 8. catalin
 9. catalin
 10. aris
 11. marius
 12. aris
 13. cristy
 14. zhen
 15. iphone行動電源
 16. Neonet
 17. Tessa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *