Întrebări frecvente (1)

Urmează câteva întrebări atent selecţionate dintre căutările cu care aţi ajuns pe fandroid.ro (din Google). Bineînţeles, cu răspunsurile aferente, căci altfel n-am făcut nicio treabă.

1. Dacă rootez telefonul mai pot face update?
Da, dacă e doar rootat şi nu e şi ROM-ul schimbat. Există, însă, posibilitatea (diferă de la telefon la telefon, plus că depinde şi de actualizare) ca după update să se piardă root-ul. Asta înseamnă doar că nu vor mai funcţiona aplicaţiile care necesită root / că telefonul va trebui rootat din nou.

2. Cum se face back up la telefoane?
Aici există mai multe variante de răspuns:

 • 1. dacă e vorba doar de update la contacte, recomandăm backup-ul acestora în contul Google. Unele telefoane (le confirmăm pe cele cu Android 2.1/2.2 şi Sense UI) au opţiunea de exportare a contactelor ca fişier .vcf, pe SD. De aici pot fi salvate în computer, pe alt telefon sau importate în Google Contacts.
 • 2. dacă e vorba de aplicaţii folosiţi: a) Astro File Manager pentru telefoane ne-rootate sau b) Titanium Backup pentru cele rootate.
 • 3. pentru cele rootate şi cu custom recovery faceţi un backup Nandroid. Aceasta e cea mai bună soluţie, întrucât face backup la tot telefonul, de la contacte la scurtături, setări, call log, aplicaţii, setări de aplicaţii. TOT.

Vor urma tutoriale pentru toate cele trei variante.

3. Cum se instalează Skype pe HTC Wildfire?
Momentan nu se instalează. Nu se găseşte în Android Market din cauza incompatibilităţii aplicaţiei cu rezoluţia ecranului (240×320). Aceeaşi problemă o au şi HTC Tatoo, Sony Xperia X10 Mini, Samsung I5500 Galaxy 5.

Recomand să nu vă chinuiţi să căutaţi apk-ul şi să-l instalaţi, că doar o să vă enervaţi: se va instala OK, se va vedea OK, dar va crăpa (Force Close) de fiecare dată când veţi vrea să sunaţi sau să chat-uiţi cu cineva din lista de contacte. Ceea ce va face aplicaţia total inutilă.

4. Cum să faci root la Samsung Galaxy S?
Vom încerca să postăm un tutorial cât de curând, aşa că las aici un fel de răspuns “placeholder”.

Comments
 1. daniel
 2. ovi
 3. Zoli
 4. ovi
 5. Zoli
 6. Andrei
 7. catalin
 8. catalin
 9. dan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *